Aktivsyn AB
Alfa Liponsyra
Alfa liponsyra, ALA (Alpha lipoic acid) är en av de kraftigaste antioxidanterna som man känner till. ( Topinulin diabetes)

ALA förstärker även effekten av övriga antioxidanter samt bekämpar fria radikaler som uppstår vid bl a träning. Studier visar att tillskott av liponsyra ökar koncentrationen av E-vitamin, C-vitamin, och Glutamin.

Alfa liponsyra är även effektivt om man vill gå ner i vikt, det stabiliserar insulinnivåerna och ökar kreatinupptaget i musklerna. Därför kan det vara bra att kombinera ALA med kreatin under en träningsperiod.

Ökar man insulinkänsligheten behövs inga höga nivåer av insulin för att kunna få en optimal transport av glykogen bildande kolhydrater och muskeluppbyggande aminosyror till musklerna. Låga insulinnivåer ger ökad fettförbränning i kroppen.

Under en deffperiod kan det vara mycket smart att inta ALA tillskott. Dels för de höga nivåerna av antioxidanter samt för att stabilisera insulinnivåerna vid en lågkaloridiet.
Vad är Liponsyra?
Liponsyra är ett naturligt ämne som finns både i naturen och i kroppen. Det är vatten- och fettlösligt och finns därför i nästan alla kroppens vävnader. Liponsyra fungerar som ett co-enzym för flera funktioner som bl a reglerar energiproduktion.
Liponsyra förbättrar upptaget i kolhydrater
En av de stora fördelarna med liponsyra är att det förbättrar muskelcellens respons till insulin genom att aktivera GLUT-4 transportörer i cellmembranen som reglerar cellernas upptag av kolhydrater och aminosyror. Det är pga detta som ALA används bland fitness-atleter och kroppsbyggare världen över, speciellt under lågkaloriperioder.
Alfa Liponsyra  ingår med 100 mg i Topinulin Diabetes.