Aktivsyn AB
Jordärtkocka
JORDÄRTSKOCKAN - VERY GOOD MEDICINE
Med det latinska namnet HELIANTHUS TUBEROSUS L har en nästan sagolik historia.
Under 1600 - talets första hälft, gavs denna till européerna i gåva av en kringvandrande indianstam med namnet Tupinambura.  Gåvan som indianhövdingen kallade för very good medicine, har verkligen bevisat sitt värde. Namnet Tupinambura finns kvar än, hundratals år efter att indianstammen är utdöd,  jordärtskockan heter så i ett flertal länder, bl.a. i Tyskland, Polen Tjeckien m.fl.
Heligförklarades av påven
Under 1800 - talets flertal perioder med katastrofal missväxt i Europas länder, var denna artfrämmande växt immun mot de virus som härjade o skapade enorm hungersnöd.  Hundratusentals människor svalt ihjäl vid dessa perioder av missväxt.
Jordärtskockan som innehåller en mängd viktiga näringsämnen, ( järn, kalium, samt vitaminer och viktiga mineraler, inulin kostfiber  med sackarider som blir supernäring åt de goda bakterierna nere i tarmen)   blev då räddningen för hundratusentals överlevande. och - som en följd av detta blev jordärtskockan heligförklarad av en påve under 1800 - talet. Den gavs då tillnamnet ” Jeruzalemski ” som än idag finns kvar i den engelska benämningen av jordärtskocka.
Idag, är skockan en dyr delikatess, min egna första kontakt med denna var i min barndom då jag hjälpte min enbente morfar att skörda och sätta ut nya knölar i hans trädgård. Med ett stelt träben kunde han inte böja sig, och med kraftig övervikt och diabetes , var jordärtskockorna som han torkade o pulvriserade,  räddningen för att stabilisera blodsockret. Han hade inte överlevt utan denna verkan sa han själv.  Det var mina första lärospån om Jordärtskockan.
Topinulin, med något varierande namn som nämnts förskrives nu förtiden av många läkare i många länder mot alla former av tarmstörningar, tömmer tarmfickor, ges till grovt överviktiga diabetiker, finns på sjukhusen främst i gamla östblocket, och i Tyskland, samt i dess apotek och hälsokostaffärer. Flera studier har visat väldigt god effektiv hjälp för stabilisering av blodsockret, avgiftning av skadlig tarmflora och återställande - normalisering av en god flora, som är förutsättningen för en normal näringsomvandling. Länk till Monografi  ( på tyska ) med bl.a. studierna och innehållet i denna verkligt värdefulla plantväxt:
http://www.therapie-alternative.at/index_detail.php?ID=20

IDAG: TVÅ VARIANTER AV TOPINULIN
1.    Topinulin aktiv
, som ovan men med tillägg av blåstång, med  bl.a. krom och jod, samt den nya från  forskningen om fetma och  diabetes nedan:
2.   Topinulin diabetes, med koncentrat + extrakt från vita mullbärsblad, + ALA,  Alfa liponsyra + Biotin, ( vitamin B8 )   samt krom, magnesium,   kisel, kalcium. Används av dem som är i PREDIABETES tillstånd för att förhindra en dålig utveckling.   Båda finns i lager hos Aktiv syn som importerar dem till Sverige som kosttillskott.
NI får mera information i bi -packsedlarna på respektive produkt. https://www.aktivsyn.se/men_prod.html
Göte Larsson