Topinulin
Bipacksedel
Aktivsyn AB
 
 
 
HACCP och GMP certifierad produktion i EU, bi-pack av den 20:e oktober 2018.

Topinulin Aktiv - Prebiotika, bipacksedel
Favoritfödan för alla de goda bakterierna i tarmen
Din vän för livet kallat sedan 1950.
Topinulin Aktiv, ett kosttillskott med prebiotika ( FOS) av rena naturliga näringsämnen, jordärtskocka och blåstång. Skapar stark tillväxt av de goda bakterierna nere i tarmen.
Produkten är väl genomtänkt för personer med tillfälliga störningar i tarmfunktionen, och som ett hjälpmedel under bantning samt stabilisera blodsockret.
Tillskottet innehåller vitaminer, mineraler, och fruktooligosackarider - Prebiotika, i form av osmältbara  kostfiber med inulin,  Sackariderna tas upp i sin helhet av de goda bakterie-
stammarna  Lacto & Bifido m.fl. som får en kraftigt tillväxt nere i grovtarmen, där allt avgörs.

Ingredienser:
Helianthus  Tuberosus  L. - Innehåller favoritfödan  för alla de goda bakteriestammarna som får kraftig tillväxt nere i tarmen.

Koncentrat av jordärtskocka, innehåller ovanliga unika föreningar av INULIN - kostfiber i form av - fruktooligosackarider, (FOS) ett ovanligt rikt komplex, av omättade fetter och syror samt vitaminer, B1, B2, och C vitaminer, samt ett flertal mineraler:
Preparatet innehåller mikro och makroelement: Kalium, magnesium, zink, selen, kalk, järn och framför allt en naturlig förening av Kisel och proteiner som positivt påverkar organismen.

Det icke nedbrytbara inulinets olösliga fruktsockerarter passerar genom övre tarmsystemet till öppningen av grovtarmen utan att förhöja halten av glykemi eller insulin.
Med cellulosa som lösligt näringsämne, undviks mikrobiologisk jäsning och först i grovtarmen sker ämnesomsättningen. Den nyväckta kontraktiliteten i tarmen påskyndar transporten, mildrar obstruktioner och för bort de gifter som annars blir kvar av den osmälta maten.  Dessa kan annars genom läckor i grovtarmen upptas orenade i blodsystemet och gradvis påverka alla blodförande organ i kroppen.
Inulinets dietiska fibrer medverkar till en frisk bakterieflora i tarmen. Den bortför skadliga bakterier och ökar mängden friska grampositiva, bakterier genom 10 gångers ökning av bl.a. de goda Bifidobakteri och Laktobacillus stammarna, m.fl.   (Probiotiska bakterier)
Dessa inulinbrännande bakterier bildar korta kedjor av fettsyror, 90 % av dessa syror utnyttjas av tarmens celler som energibärare, däribland skyddande antiinflammatorisk smörsyra som motverkar genom skyddsnät mot skadliga gifter.
Dessa viktiga bakterier förstärker förbränningen och immuneffekten, tar bort förruttnelse och
jäsningsprocessen.  Utkonkurrerar de skadliga bakterierna genom sin tillväxt.
Den naturliga substansen inulin är med sina osmältbara fruktsockerarter i stort helt kalorifria.

Polinikotynin krom
Räknas som en näringssubstans med toleransfaktor för glukos. ( GTF) Förekommer i biologiska förbindelser med svaga organiska syror. GTF är ett måste för att upprätthålla rätt insulinaktivitet - en av de allra viktigaste hormonerna för kontroll av ämnesomsättningen.

Genom utjämning av sockernivån i blodet hjälper krom till med att upprätthålla en stabil nivå av glukos till cellerna. Genom en stabil sockernivå i blodet undviker man plötslig trötthet, starka hungerkänslor eller sug efter sötsaker, vilket underlättar att reducera eller behålla vikten.

ALGER - BLÅSTÅNG  ( Fucus vesiculosus )


Havets alger innehåller naturligt stora mängder av selen och jod, men även jämbördigt komplex av vitaminerna A, B1, B2, C samt såväl mikro som makroelement av Kalium, Kalk, Zink, Koppar, och Mangan.

Biverkningar:

Inga kända, ett kraftigt bruk av laxermedel, kan negativt påverka upptaget av näringsämnena avsedda för de goda bakterierna. Man kan då missa delar av förtjänsterna med Topinulin aktiv.

Ingredienser i 4 tabletter = 1 dagsintag:

Jordärtskocka   1,6 g  varav 70 % inulin med FOS                1200 mg  per  dags intag.
Blåstång,          0,10 g,                                                            100 mg    per  dags intag
Krom               40 mcg       ( kromklorid )                   RDI    100 %      per  dagsintag
Jod                 150 mcg                                                 RDI    100%       per  dagsintag 
Hjälpmedel & stabilisering, magnesium stearat, polinikotinkrom.
Aromämne: Vanillin. Maltodextrin glutenfri.

TIPS:  Man kan underhålla mikrofloran med ett par tabletter då och då i veckan, då underhåller man alla de goda bakteriestammarna med övertag över de som skadar.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.  Förvaras i rumstemperatur, oåtkomligt för små barn, använd ej efter bäst före datum se botten på förpackningen.


Rek. dagligt intag:
4 tabl. ( 4 x 1 ,)  en gång dagligen, ca 20 minuter före måltid, med lite vätska. Intas i 3-4  veckors perioder efter behov och önskemål, kan upprepas som vid fortsatt bantning, störningar.  Bäst effekt om man kan hålla t.ex. lunchtid/frukost regelbundet hela kuren för jämn tillförsel över dygnen under kuren.
Kan tuggas, upplevs då som lite grusigt med mild smak av vanilj.

Importör - distribution, offerter till återförsäljare - företag,  försäljning:

Återförsäljare sökes här, och även i USA där vi har rättigheterna, förutom i Norden.


AKTIV SYN, svenska försäljnings AB
infolinje: 0735 - 57 91 75
www.aktivsyn.se 
E-post: info@aktivsyn.se 
Fredriksg. 3, 247 61 Veberöd

Finland: www.clarinella.com